dinsdag 17 september 2013

On with the dance! Filmpjes van Souplesse Oblige

Le rêve de Souplesse Oblige

Een beginnend bedrijf krijgt veel vertegenwoordigers over de vloer. Die beloven stuk voor stuk spectaculaire stijgingen in de verkoop, dankzij die extra webpagina die zij zullen lanceren (volstaat één site dan niet?), de advertenties op hun radiozender (luistercijfers niet beschikbaar), het bedrijfsfilmpje gedraaid door hun ploeg (abonnementskosten voor het delen op facebook)...

Een bedrijfsfilmpje. Wat een leuk idee! Maar dat doen we dan wel even zélf, zonder duizenden euro's extra kosten.

Dit voorjaar volgde ik een tweedaagse workshop internetvideo bij Youtell. Al doende leerde ik eigenhandig filmpjes te maken met mijn smartphone en ze vervolgens te bewerken met iMovie. Op vakantie in Italië waren dan alle ingrediënten aanwezig voor een prima bedrijfsfilmpje: zon, tijd, decor en inspiratie:



Meteen maakte ik ook een alternatieve versie:


The fABULEUS Rosas Remix Project

Oefening 2. De opdracht: dans je eigen Rosas danst Rosas. Ter ere van de dertigste verjaardag van de wereldvermaarde choreografie van Anne Teresa De Keersmaeker roepen fABULEUS en Rosas dansliefhebbers op om de bewegingen en de structuur van de stoelendans naar hun hand te zetten, te filmen en te posten op http://www.rosasdanstrosas.be/home/.

Wat een fantastisch idee! Met Kriskin Dansstudio gingen we de uitdaging aan, zomervakantie of niet. Voor Kriskin danst Rosas heb ik andere muziek gekozen – ‘Intro’ van The XX – maar verder ben ik vrij trouw gebleven aan de structuur van het origineel. 't Was werken, zweten en zwoegen: een danscoach moet de opeenvolging van bewegingen eerst zelf onder de knie krijgen en het ziet er allemaal gemakkelijker uit dan het is. Ben je even wat minder geconcentreerd, dan ben je verloren - 3A, 3B, 5C, 3D… Respect voor de dansers van Rosas! En voor die van Kriskin! Ze hebben zich met veel enthousiasme op het project gegooid.



De beelden hadden wat stabieler gemogen en de ene telefoon is de andere niet. En als je met 20 dansers werkt, durft er weleens eentje zich te vergissen... Daar zullen we bij een volgende oefening rekening mee houden.

Het is een vruchtbare zomer geweest. Nu mogen de danslessen weer beginnen.

PS: De dansers leggen de nodige souplesse aan de dag in outfits van sodancewear.be: broeken en topjes van Deha, Freddy en Pixie.

Meer filmpjes van Souplesse Oblige vind je op ons YouTube-kanaal

On with the dance! let joy be unconfined;
No sleep till morn, when Youth and Pleasure meet
To chase the glowing hours with flying feet.
- Lord Byron, 'Childe Harold's Pilgrimage'



Geen opmerkingen:

Een reactie posten