zondag 18 september 2011

SOretro


Jaren 80 Dr Beat - Miami Sound Machine

't Is allemaal begonnen met Beat It van Michael Jackson: kick ball change, heup opzij, strike a pose... Mijn eerste dansles en ik was meteen verkocht! Ik had mijn natuurlijke biotoop gevonden. De vele dansfilms in die periode - Fame, Flashdance, Footloose... - waren een welkome inspiratiebron, maar de liefde voor dans en de nodige techniek heb ik opgepikt bij Martine en Anick Van Dam, Peter Kongs en - de pionier van jazzdans in België - Jac Delsing.

Jaren 90 Rhythm is a Dancer - Snap

De zomerstages van Fedes in Brugge waren een uitdaging, maar ik zocht het verder weg. Een dansstage in Albuquerque, New Mexico was zo'n fantastische en verrijkende ervaring dat ik besloot mijn universitaire studies te onderbreken voor een jaartje dans in Amerika. Het werden er uiteindelijk vijf. Vier jaar heb ik gestudeerd aan de University of New Mexico: modern, flamenco, Afrikaanse dans, choreografie, anatomie, dansgeschiedenis... Lesgevers waren o.a. Bill Evans, Elizabeth Streb, Bella Lewitzky, het Mexicaans gezelschap Antares... Ik heb er ook lekker veel kunnen optreden. Na mijn studies heb ik nog een jaartje in San Francisco gewoond en gedanst.

2000+ Get Ur Freak On - Missy Elliott

Dansend elke maand de huur betalen is niet evident. Gelukkig zochten ze bij Humo een secretaresse. Eentje die in de gangen danst had Guy Mortier nog niet, dus mocht ik beginnen. Ik heb er met veel plezier 11 jaar gewerkt, de laatste jaren als webredacteur voor humo.be. Ondertussen gaf ik jazz in de balletschool van Françoise Delvaux in Antwerpen en ging ik weer les volgen bij Jac Delsing. De grote ontdekking van die periode was Dansstudio Kriskin in Turnhout. Tijdens een voorstelling van Kriskin kon ik met moeite stil blijven zitten, omdat de energie en het dansplezier van de dansers op het podium zo aanstekelijk werkten!  Algauw reed ik tweemaal per week van Antwerpen naar Turnhout om les te volgen bij Kris Boeckx. Sinds ik bij Kriskin ben, dans ik met meer plezier, overgave en gevoel dan ooit tevoren.

2011 Alors on danse - Stromae

En nu is het tijd om mijn werkervaring als webredacteur te combineren met mijn passie voor dans - en met mijn tweede hobby: shoppen. Met Souplesse Oblige wil ik dansers, sporters maar ook couch potatoes voorzien van kwaliteitsvolle dans- en sportkleding; outfits die je niet hinderen in je bewegingsvrijheid en die tegelijk elegant en stijlvol ogen.

In de shop, sodancewear.be, kan je terecht voor danskleding van het Nederlandse Pixie en - vanaf februari of maart - van het Italiaanse Freddy. In de komende maanden zal nog meer leuke danskleding worden aangeboden, van merken die in België moeilijker te vinden zijn.

Intussen wordt ook gewerkt aan een eigen kledinglijn. Dansers van Dansstudio Kriskin in Turnhout zijn het Souplesse Oblige-basismodel volop aan het testen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten