maandag 9 februari 2015

Piloxing uitgetest

Piloxing on Pinterest
Nieuw in fitnessland: Piloxing, een combinatie van pilates, boks en dans. Die trendy sport wil ik wel een keertje uittesten. Sinds mijn dansloze blessureperiode ben ik fan van pilates en ondertussen ben ik weer helemaal in vorm om iets nieuws uit te proberen

Mijn bevindingen na een les Piloxing:

Laat mij beginnen met het element dans want daar ken ik toch het één en ander van. Verwacht in een les Piloxing niet het soort dans dat je te zien krijgt in SYTYCD (vanaf zondag weer op tv!). Gelukkig maar. Het gaat hier om korte combinaties van bewegingen op muziek: zij bij zij kick én boks. Dat valt dus best mee als je niet zo'n krak bent in het onthouden van stapjes.

Boksen, niet strelen

Piloxing is geen vechtsport. Je doet aan luchtboksen (zolang je uit de buurt blijft van je medesporters). Heb je net als de meeste vrouwen last van flapperarmen, dan voel je ze strakker worden tijdens de les. Als je de smaak te pakken hebt, kan je ook Piloxing-bokshandschoenen aanschaffen. Door de 250 gram gewicht die erin verwerkt zit, krijgen je armspieren een extra work-out. Maar zelfs zonder die handschoenen voel ik na de les hoe hard mijn biceps en triceps wel gewerkt hebben.

Eigen aan het derde element, pilates, is het werken vanuit je centrum, je powerhouse. De basisprincipes van pilates zijn centrering, controle, concentratie, ademhaling, precisie en flow. Om dit alles te bereiken in een les Piloxing, moet je wel een gevorderde pilatesbeoefenaar zijn want het gaat snel. Maar we hebben even goed gewerkt aan stabiliteit en houding, dat voel ik achteraf ook in mijn dijspieren.

Die drie elementen samen zorgen ervoor dat Piloxing een work-out is voor het hele lichaam. Je werkt aan coördinatie en conditie, stevigheid en flexibiliteit. Een leuke les voor trendgevoelige sporters, beginners en gevorderden. Volgens mij haal je er nog meer uit als je reeds pilateslessen gevolgd hebt.

Locatie

Op de website piloxing.com vind je terug wie de gecertificeerde lesgevers in België zijn, maar niet waar je les kan volgen. Door te googelen op piloxing en Antwerpen kwam ik terecht bij Sheerdelight in Hoboken, een sympathieke gym waar je per beurt kan betalen. Ze hebben een ruim aanbod groepslessen: klassiekers als zumba, BBB en pilates, maar ook drums alive, aquazumba en drag dance (een idee voor een volgende test!).
 

Piloxing-outfit

De uitvindster zelf, de Zweedse fitnesscoach Viveca Jensen, heeft een voorkeur voor strak zwart gecombineerd met fuchsia. Bij Sheerdelight was het niet echt warm, laagjes zijn dan de oplossing. De lesgever raadt ook antislipsokken aan. Dat is een mogelijkheid, maar ook blote voeten kan. Omdat het best veel springen is, vind ik dat sportschoenen - geen te zware maar bijvoorbeeld danssneakers - geen slecht idee zijn. Kwestie van blessures te vermijden :-)
Outfit 1: cropped pants van Alternative en lycra sporttop van Deha
Outfit 2: yogapants van Deha en slouchy pullover van Alternative

Fitnesscoach Viveca Jensen aan het werk:Smaakt naar meer

Tijdens de dansles geniet ik van de afwisseling en creativiteit en in de pilatesles werk ik aan controle en centrering. Piloxing zou een aardige aanvulling kunnen zijn om mijn conditie op te krikken...

Maar ik heb toch vooral zin om andere sporten uit te testen. Hangmatyoga bijvoorbeeld... Al klinkt dat niet als een conditie-opkrikkende sport :-)

3 opmerkingen:

 1. Inspiring writings and I greatly admired what you have to say , I hope you continue to provide new ideas for us all and greetings success always for you..Keep update more information..
  Yoga teacher training in Rishikesh

  BeantwoordenVerwijderen
 2. This is excellent information. Thanks for sharing.
  Rishikesh yogi ashram is one of the best 200hr Yoga Teacher Training in Rishikesh
  They provide the experienced teachers in traditional yoga practice is built on yoga asana, pranayama, meditation.
  200hr Yoga Teacher Training in Rishikesh

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sanskar Yogashala provides an excellent environment and life Changing opportunity to make it a learning for a lifetime. Virtuous Karma and Sanskar for TTC to enhance your personality throughout. Our mission is to spread the pure knowledge of Yoga throughout the globe.
  -----


  Join Our Upcoming Traditional Yoga Courses in India


  Yoga School in Rishikesh India

  Yoga in Rishikesh India

  100 Hours Yoga Teacher Training Course in Rishikesh India

  200 Hours Yoga Teacher Training Course in Rishikesh India

  300 Hours Yoga Teacher Training Course in Rishikesh India

  Kundalini Yoga Teacher Training Course in Rishikesh India

  Yoga Retreats in Rishikesh India (7/14 Days)


  For Queries:
  Visit: https://sanskaryogashala.com
  Email: sanskaryogshala@gmail.com
  Call/WhatsApp : +91-9736746396
  #sanskaryogashala
  #yogainrishikesh
  #yogawithnaveen
  #ashramlife
  #traditionalyoga

  BeantwoordenVerwijderen