donderdag 31 mei 2012

Sfeer bouwen met moadboards en collages

Eén van mijn inspiratiebronnen om sodancewear.be beter en gebruiksvriendelijker te maken, is het boek 'Internetgodinnen' van Suzan Eikelenstam.

Het boek heeft mij in de eerste plaats geholpen om een vaag idee - één of andere webshop - om te zetten in een concreet plan, namelijk een webshop met danskleding. De laatste in een rij brainstormvragen gaat als volgt: 'Is er iets waar je heel veel van af weet? Zodat je bijvoorbeeld een unieke combinatie kunt maken tussen jouw kennis en bepaalde producten?' Als er één ding is waar ik al 30 jaar passioneel mee bezig ben - en toch het één en ander van weet - dan is het wel dans.

Alle 10 stappen van 'Internetgodinnen' heb ik nog niet afgehandeld. De webshop - élke webshop - is een work in progress. Alles kan beter. Online kan je je assortiment steeds aanpassen en nog beter voorstellen. Je begint met foto's van de leverancier, gaat vervolgens zelf aan de slag met je fototoestel, of je vraagt een fotograaf om sfeerbeelden te maken.

De sfeerbeelden van Thomas Legrève (zie SOblog in maart) geven al een goed idee van de combinatiemogelijkheden, maar collages of moodboards kunnen verduidelijken in welke setting je de kleding van sodancewear.be kan dragen, zo schrijft Suzan Eikelenstam. De outfits in mijn shop zijn niet enkel geschikt voor dans, maar ook voor yoga, fitness, lopen, fietsen, relaxen...

'Internetgodinnen' tipt enkele sites waar je gratis een collage of moodboard kan creëren. Bij polyvore.com bijvoorbeeld kan je foto's aan je collage toevoegen die je met de 'clipper' kopieert van willekeurige websites. Je kan de prijs toevoegen en trefwoorden toekennen. Perfect! Een yoga- en een fitnesscollage komen eraan...

Maar dan loopt het dus fout, de clipper wil geen foto's van mijn webshop opladen: 'You cannot import from this site at this time'. Ook bij de Deha online shop lukt het niet. Bij de online shop van de merken Freddy en Pixie lukt het dan weer wel. Dinsdag heeft polyvore een blog gepost met het nieuws dat de clipper is aangepast en nu ook zou werken bij sites waar je kan inzoomen op een product. Uit de commentaren blijkt dat het nog niet overal even goed werkt, maar met een beetje geduld werkt het binnenkort misschien ook wel op mijn eigen site.

Hieronder het resultaat van wat er wél gelukt is met polyvore.com:Work out


Omdat niet alle merken van sodancewear.be konden worden opgenomen bij polyvore, heb ik de applicatie Collagelt Free gedownload. Heel simpel: foto's die op je computer staan, kan je toevoegen aan een template. Bij polyvore is het wel zo dat een klik op een item je doorstuurt naar de webshop, dat is bij Collagelt uiteraard niet het geval.

Yogacollage met Collagelt Free:


Fitnesscollage met Collagelt Free:


En dan is er natuurlijk nog Pinterest... Maar dat is voor een volgende keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten