dinsdag 13 mei 2014

Dansen kan ernstige gevolgen hebbenFebruari: dinsdagse dansles bij Jac Delsing

Dubbele pirouette, spring open toe open... en KRAK.

Het dansjaar loopt al niet zo vlot; in november heb ik een spierscheur in mijn kuit opgelopen (eveneens in die dinsdagse les) met enkele weken verplichte rust als gevolg. Dit is nòg enger en kraakt nòg luider! Ik gooi mij dan ook onmiddellijk als de eerste de beste flauwe voetballer op de grond.

Maart: MRI-scan

Het verdict: meniscus gescheurd, voorste kruisband over de volledige dikte gescheurd en een oedeem op de tibia; nummer 6 op de lijst van Common Dance Injuries volgens Dance Teacher. Zo'n simpele dansbeweging, die ik zeker honderd keer eerder probleemloos heb uitgevoerd, maar deze keer kom ik slecht neer, tors mijn knie en voilà. Worden we oud? Misschien wat vermoeid... En ik ben nooit echt goed geweest in pirouettes.

Een dansblessure komt nooit gelegen maar nu is de timing wel uitermate slecht. Met Dansstudio Kriskin hebben we om de twee jaar een voorstelling in De Warande in Turnhout. De repetities zijn in volle gang voor de show op 24 en 25 mei.

April: wachten/move to cure

Om weer te kunnen dansen heb ik een nieuwe kruisband nodig. Alvorens ik terecht kan bij dé kruisbandspecialist moet ik veel geduld uitoefenen, héél veel geduld. Is dat erg? Het komt wel goed uit eigenlijk. Ik kan dan wel niet meer meedansen in de Kriskin-show, maar ik wil toch -  op één of andere manier - mijn choreografie afwerken en aanleren.

Ondertussen werk ik bij Move To Cure, het kinesistenteam van Lieven Maesschalck, aan het versterken van de omliggende spieren. Daardoor wordt de pijn minder en zal de revalidatie na de operatie ook vlotter verlopen.

Mei: afspraak in AZ Monica

De specialist draait mijn onderbeen in allerlei mogelijke en onmogelijke richtingen: ''t Zit los, het moet geopereerd worden.' 'En kan dat morgen?', vraag ik dan. Nee, dat niet, maar wel volgende week. Hoera! Euforie omdat ik eindelijk een operatiedatum heb. Hip hoi!

Morgen: operatie

Afgelopen vrijdag heb ik een laatste krukkenloze repetitie gehad met de Kriskin-dansers; ze zijn er klaar voor. Mijn computer en pakjesmateriaal heb ik naar het gelijkvloers verhuisd. De voorlopig laatste Souplesse Oblige-broek op bestelling is afgewerkt.

Morgen krijg ik een nieuwe kruisband!  Overmorgen kan de revalidatie beginnen zodat  ik over zes maanden weer pirouettes kan draaien!
3 opmerkingen:

 1. Inspiring writings and I greatly admired what you have to say , I hope you continue to provide new ideas for us all and greetings success always for you..Keep update more information..
  Yoga teacher training in Rishikesh

  BeantwoordenVerwijderen
 2. This is excellent information. Thanks for sharing.
  Rishikesh yogi ashram is one of the best 200hr Yoga Teacher Training in Rishikesh
  They provide the experienced teachers in traditional yoga practice is built on yoga asana, pranayama, meditation.
  200hr Yoga Teacher Training in Rishikesh

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sanskar Yogashala provides an excellent environment and life Changing opportunity to make it a learning for a lifetime. Virtuous Karma and Sanskar for TTC to enhance your personality throughout. Our mission is to spread the pure knowledge of Yoga throughout the globe.
  -----


  Join Our Upcoming Traditional Yoga Courses in India


  Yoga School in Rishikesh India

  Yoga in Rishikesh India

  100 Hours Yoga Teacher Training Course in Rishikesh India

  200 Hours Yoga Teacher Training Course in Rishikesh India

  300 Hours Yoga Teacher Training Course in Rishikesh India

  Kundalini Yoga Teacher Training Course in Rishikesh India

  Yoga Retreats in Rishikesh India (7/14 Days)


  For Queries:
  Visit: https://sanskaryogashala.com
  Email: sanskaryogshala@gmail.com
  Call/WhatsApp : +91-9736746396
  #sanskaryogashala
  #yogainrishikesh
  #yogawithnaveen
  #ashramlife
  #traditionalyoga

  BeantwoordenVerwijderen