zaterdag 2 april 2016

Doe-het-zelf-yogamat-spray

I Glow Yogamat van Lolë
Op zoek naar een spray om je yogamat te reinigen? Maak de spray gewoon zelf! Dit is een eenvoudig recept van Yoga Online


Dit heb je nodig:

  • water (evt. gedestileerd)
  • witte wijnazijn
  • ½ citroen
  • tea tree etherische olie of een andere etherische olie 
  • plantenspuit of sprayflesje


Zo maak je het:

Neem een plantenspuit of sprayflesje. Mix daarin water met evenveel witte wijnazijn. De azijn ontvet - ook handig voor een nieuwe yogamat die nog glad en vettig aanvoelt - en het elimineert nare zweetgeurtjes. Voeg het sap toe van een halve citroen plus een paar druppels (tea tree) etherische olie. Schud het geheel goed en spray over je mat. Laat even inwerken. Afvegen met een vochtige doek. Laat de mat goed drogen voordat je hem weer oprolt.


Uitgetest:

De Organic Tea Tree Oil heb ik gevonden bij Essenza (of Holland & Barrett, blijkbaar de nieuwe naam van Essenza). De olie heeft als voordeel dat die biologisch is en van nature reinigend en zuiverend. Alleen maakt de combinatie wijnazijn en Tea Tree dit nog niet tot een heerlijk ruikende spray. Volgende keer probeer ik een ander geurtje. Maar proper is de yogamat dan weer wel!


Andere recepten:Adriene's homemade yoga mat spray
Dit is een recept van Adriene - de Adriene van Yoga with Adriene, een youtube-kanaal dat ik vaak gebruik wanneer ik thuis Vinyasa yoga doe. Zij mixt water met witch hazel (hamameliswater), Tea Tree Oil en citroengras. In een tweede recept gebruikt ze eucalyptus en lavendel met water en witch hazel.

Simple Medicine raadt aan eucalyptus of peppermint te gebruiken omdat die goed werken tegen schimmels. Ik neem het advies van Dr. Pragati ter harte en zal mijn yogamat vanaf nu regelmatig reinigen!

Op de blog van Coco and Mingo vind je dan weer een gratis download met label voor je yoga mat cleaner.

1 opmerking:

  1. Inspiring writings and I greatly admired what you have to say , I hope you continue to provide new ideas for us all and greetings success always for you..Keep update more information..
    Yoga teacher training in Rishikesh

    BeantwoordenVerwijderen