woensdag 5 oktober 2011

Body Language

Ik ben vandaag naar Body Language gaan kijken, de dansfilm met Floris en Lorenzo uit de vorige editie van So You Think You Can Dance. Zelfs Eldrick doet mee!

De ingrediënten voor een dansfilm zijn steeds dezelfde:
1) de ultieme dansdroom: toegelaten worden tot een dansacademie of -gezelschap of een wedstrijd winnen, zoals de Battle of Broadway in deze film
2) tegenslag, inclusief blessures en liefdesproblemen
3) dankzij de hulp van vrienden en het nodige doorzettingsvermogen wordt de danser 90 minuten later toegelaten tot die danscademie of dat gezelschap, of wint (net niet) die wedstrijd.
De film eindigt uiteraard met een grandioze dansfinale. Dat is in Body Language niet anders.

De hoofdrolspelers in dansfilms kunnen meestal goed dansen maar iets minder goed acteren. Dat is hier niet anders.

Maar waar draait het om? De dans! In Body Language zitten véél mooie dansscènes. Enkel Roy Julen staat bij de aftiteling vermeld als choreograaf, maar de dansstijlen in de film zijn zo divers dat hij The Ultimate Dance Battle had kunnen winnen: hiphop, breakdance, maar ook salsa, modern en zelfs paaldansen. 

De scène waarin de drie jongens hun frustraties van zich af dansen – dezelfde bewegingen maar elke in zijn eigen stijl op een andere locatie – is héél mooi in beeld gebracht. De dansbewegingen zijn ook zo gefilmd en met effecten bewerkt dat ze nog beter tot hun recht komen: battles met de camera als tegenstander, slow motion voor de flips van Lorenzo, The Matrixbullet time-effect bij Floris…

Publiekslieveling Floris is de bad guy in deze film! Floris kon blijkbaar moeilijk tijd vrijmaken voor de film omdat hij door SYTYCD al te veel schooltijd verloren had. En dus heeft hij niet zo'n grote rol als we gehoopt hadden, maar wel een paar supercoole moves. Lorenzo is de ster van de film, hij komt vaak in beeld free-running o.a. in Central Park. Over het danstalent in de film heb ik geen klachten. Ik zou de film zo opnieuw willen zien, wel even snel doorspoelen tijdens de houterige dialogen.

Doen verder nog mee in Body Language: Ingrid Jansen (winnares van Dancing Queen 2008),  Signoury Korper (SYTYCD 2008), Boris Schreurs (De weg naar Fame) en Ruben Solognier (Onderweg naar morgen).

Bekijk de trailer van Body Language:

The Partysquad ftRochelle & Jayh met de titelsong Body Language (Ride)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten