maandag 31 oktober 2011

Halloween: time to dance

Halloween betekent verkleedpartijen, pompoenen, trick or treat, griezelen... Soms levert halloween ook inspiratie voor een leuk dansnummer. Hieronder vind je de links naar mijn vijf favoriete griezeldansen:

The Carnevil Dance uit 'Fame' (2009)
Leuke hiphop in prachtige kostuums op 'You'll Find a Way' van Santogold in een remix van Switch & Graeme Sinden.


'Unzip my body, take my heart out.' Ik heb zelf ooit les gegeven op 'Ramalama (Bang Bang)' van Róisín Murphy, maar het was niet bij mij opgekomen om er een zombiedans van te maken. Het ritme leent er zich nochtans perfect toe. De choreografie van Wade Robson wordt gedanst door de top 20 van de Amerikaanse SYTYCD en dat doen ze met veel overtuiging!
De Time Warp is technisch niet echt een uitdaging, maar het is zeker een aparte ervaring. In Albuquerque heb ik een vertoning van 'The Rocky Horror Picture Show' bijgewoond waarbij het publiek voortdurend reageerde op de dialogen in de film met kreten en gebaren. En de Time Warp? Die doe je uiteraard mee. 'HEY CHUCKIE, HOW'S IT DONE?' It's just a jump to the left...
De aflevering van Glee gebaseerd op 'The Rocky Horror Picture Show' kreeg wel wat kritiek in Amerika, maar het is één van mijn favoriete episodes.


'I'm nog like other guys.' 'Thriller' van Michael Jackson mag uiteraard niet ontbreken in dit lijstje. Je moet wel even geduld hebben, de zombiedans begint pas na 8:28 minuten in deze superlange videoclip. De choreografie is van Michael Peeters, die ook de choreografie van 'Beat It' heeft gemaakt en erin meedanst als de bendeleider in het wit.


Niet echt bedoeld als halloweendans maar toch creepy: Jennifer Beals (of haar stand-in Marine Jahan) in 'Flashdance' op 'Imagination' van Laura Branigan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten